ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ο Άρης, ο Ουρανός, ο Βόρειος Δεσμός  κ η 18ο μοίρα Ταύρου: Ένα φουτουριστικό όραμα που περνάει μέσα από ναρκοπέδιο!

Από την Βίρνα Κουτράκου

Ο πλανήτης Ουρανός κ ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης θα συναντηθούν στις 31 Ιουλίου, στις 11.04 το βράδυ στην 18ο μοίρα του Ταύρου, πιστοί στο ραντεβού τους που επαναλαμβάνεται κάθε 15 χρόνια. Η όψη βεβαίως αυτή είναι ενεργή εδώ κ κάποιες εβδομάδες, από όταν πλησίασαν στις 3 μοίρες, όσο όμως πλησιάζει να μηδενιστεί, να γίνει δλδ η ακριβής συνάντηση, τόσο πιο έντονη γίνεται η ενέργεια τους κ τόσο πιο εμφανή τα γεγονότα. Για να καταλάβουμε πόσο σπάνιο, αλλά κ πόσο σταθερό είναι το φαινόμενο, ας δούμε πότε συναντήθηκαν ο Ουρανός με τον Β.Δ. στον Ταύρο τις τελευταίες 2 χιλιάδες χρόνια: 

 • 23/6/0012          18 Ταύρου
 • 11/2/0180          13  Ταύρου
 • 28/6/0347          18 Ταύρου
 • 14/2/0515          13 Ταύρου
 • 4/7/0682 (D)      18 Ταύρου
 • 17/2/0850          13 Ταύρου
 • 11/7/1017          18 Ταύρου
 • 25/2/1185          13 Ταύρου
 • 13/7/1352          18 Ταύρου
 • 1/3/1520            13 Ταύρου
 • 27/7/1687          18 Ταύρου
 • 16/3/1855          13 Ταύρου  (συμπαρουσία με Άρη)
 • 31/7/2022          18 Ταύρου
 • 20/3/2190          14 Ταύρου (θα γίνει)

Όπως  ήδη αναφέρθηκε, η σύνοδος του Βόρειου δεσμού με τον Ουρανό γίνεται κάθε δεκαπενταετία, συνήθως σε ζώδια εξαγώνου και η κάθε σύνοδος απέχει 65ο με 68ο μοίρες ζωδιακού μήκους από την προηγούμενη (εκτός αν γίνεται με ανάδρομο Ουρανό). Τα ζώδια εξαγώνου διευκολύνουν την ραγδαία μεταβολή των θεμάτων που θέτει η κάθε σύνοδος. Παρά το ότι δεν αποτελεί συνάντηση 2 πλανητών, αλλά ενός πλανήτη κ ενός σημείου, μπορούμε (και επιβάλλεται) να το αναλύσουμε ως συνοδικό κύκλο, η έναρξη του οποίου γίνεται τώρα και αποτελεί τον σπόρο που πέφτει κ περιμένουμε να καρπίσει. Μπορούμε από τώρα, π.χ. να προβλέψουμε το πόσο σημαντικό θα είναι το τετράγωνο τους τον Ιούνιο 2026 στην 2ο Διδύμων/Ιχθύων (δεδομένου ότι κ ο Κρόνος θα έχει μπει στον Κριό, ζώδιο εξαγώνου κ ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, ζώδιο τριγώνου κ θα υποστηρίζουν τις αλλαγές που θα επέλθουν, που φυσικά δεν θα είναι ανώδυνες), αλλά η αντίθεση τους που θα κορυφώσει τις επερχόμενες αλλαγές τον Μάιο του 2030 στις 16ο Διδύμων /Τοξότη. Επιβάλλεται λοιπόν πέραν των βραχυπρόθεσμων επιπτώσεων που θα δούμε, να αναφερθούμε κ στις μεσοπρόθεσμες.  

Αυτός είναι ο χάρτης της Συνόδου, που όπως βλέπουμε για την Ελλάδα θα γίνει στον 2ο οίκο, και αφορά άμεσα τα οικονομικά της χώρας, αλλά κ το αξιακό μας σύστημα.

Ας ξεκινήσουμε από το ζώδιο του Ταύρου, που αποτελεί το σκηνικό στο οποίο ξεκινάει ο καινούργιος συνοδικός κύκλος: Είναι ζώδιο σταθερό, γήινο κ αποτελεί την νυχτερινή κατοικία της Αφροδίτης. Απεχθάνεται τις αλλαγές (όπως όλα τα σταθερά) κ σαν γήινο είναι μορφοποιητικό, δίνει δλδ μορφή κ υπόσταση, ή αλλιώς ντύνει με ύλη κ γειώνει τις ιδέες που ξεκινάει να αναπτύσσει ο Κριός. Σχετίζεται λοιπόν με το ίδιο το σώμα, με την Γη (και με την κατοχή γης και με την καλλιέργεια της, αλλά κ με την γη ως έδαφος, είτε κρατικό είτε γεωφυσικό), κ με το περιβάλλον, με την ηρεμία, την ασφάλεια, την σιγουριά, την σταθερότητα, με το τι αξιολογούμε ως σημαντικό, τα ταλέντα κ τις αξίες μας, την αυταξία, τις αξίες κ τα χρήματα, τις καταναλωτικές μας συνήθειες, το χρηματοπιστωτικό σύστημα γενικότερα.


Ο Ουρανός, από την άλλη πλευρά θεωρείται ο «ταραξίας» του πλανητικού στερεώματος, ο επαναστάτης, ο Προμηθέας που μεταφέρει την φωτιά διασαλεύοντας την τάξη που έχει οριστεί, ο πλανήτης που αποσταθεροποιεί ό,τι αγγίξει. Η ενέργεια του είναι καταιγιστική, διασπαστική, άστατη, απρόβλεπτη κ εξαιρετικά συμπυκνωμένη.

Ο Βόρειος Δεσμός, από την άλλη πλευρά αντιπροσωπεύει την Κοινωνία κ τις μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες κ την κατεύθυνση προς την οποία θα πρέπει να κινηθούμε. Για την Παραδοσιακή όμως Αστρολογία, ο Β.Δ. αντιπροσωπεύει κ κάτι ακόμα: μία αυξητική τάση. Τον αντιμετωπίζουμε σαν έναν μικρό Δία, όχι με την έννοια της ευεργεσίας κ τη αγάθυνσης, αλλά  με την έννοια της επέκτασης κ της διόγκωσης. Τα αποτελέσματα λοιπόν της δράσης του Ουρανού στον Ταύρο όχι μόνον θα αλλάξουν το μονοπάτι που πορευόμαστε ως Κοινωνία, αλλά κ θα διευρυνθούν κ θα πολλαπλασιαστούν μετά την επαφή του με τον Β.Δ.

Και επειδή προφανώς δεν ήταν αρκετά δύσκολες αυτές οι συνθήκες που περιγράψαμε μέχρι τώρα, έρχεται κ ο Άρης να δυναμιτίσει με την παρουσία του στις 17ο. 58΄Ταύρου, δλδ λιγότερο από μία μοίρα από την σύνοδο, το σκηνικό. Ο Άρης που στον Ταύρο βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς είναι σε αδυναμία, δεδομένου ότι τα μαχητικά του πιστεύω κ η άποψη του για άμεση δράση δεν βρίσκει εύφορο έδαφος στο πράο, φιλειρηνικό κ αργό ζώδιο της Αφροδίτης. Αυτό όμως θα καταστήσει την ενέργεια του πιο στοχευμένη κ πιο αποφασιστική.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η σύνοδος στον Ταύρο δέχεται το τετράγωνο του Κρόνου από τον Υδροχόο που της βάζει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο της επιτρέπει να κινηθεί.

Έχει ενδιαφέρον να γυρίσουμε προς τα πίσω για να δούμε παρελθοντικές συναντήσεις αυτών των τριών (Άρης, Ουρανός, Β.Δ.) κ τι επέφεραν:  Η πιο κοντινή χρονικά σε εμάς περίπτωση ήταν το 1855, μόνον που τότε ο Άρης δεν μετείχε στην σύνοδο του Ουρανού  με τον Β.Δ. που έγινε τον Μάρτιο, αλλά τον Απρίλιο που μπήκε στον Ταύρο την ενεργοποίησε: είχαμε την επανάσταση των Taiping κ τον εμφύλιο στην Κίνα, στις συγκρούσεις μεταξύ νησιωτικών κρατών στην Πολυνησία, τις συγχωνεύσεις Τραπεζών στον Καναδά, αυτονομήσεις κ διαχωρισμούς Πολιτειών στην Αυστραλία κ τελικά απονομή ανεξαρτησίας, κ την μεγάλη ληστεία του χρυσού (102 κιλά χρυσού) στο Λονδίνο. Επίσης, στο μέτωπο του Κριμαϊκού πολέμου είχαμε την πτώση της Σεβαστούπολης στους Άγγλους κ Γάλλους.

Νομίζω ότι παίρνουμε μια ιδέα για το πλάτος στο οποίο κινείται η σύνοδος και τα θέματα τα οποία δημιουργεί. Αν πάμε ακόμα πιο παλιά, στον Ιούνιο του 324 π.Χ. θα βρούμε μία ηλιακή έκλειψη που έγινε (τον Μάιο) στις 26ο  Ταύρου κ σε λίγες μέρες, μέσα σε αυτή τη Σεληνιακή φάση, ακολούθησε η σύνοδος Ουρανού/Β.Δ. στην 17ο Ταύρου με τον Άρη αλλά και τον Πλούτωνα στην 20ο Ταύρου: ήταν όταν ο Μέγας Αλέξανδρος γύρισε από την εκστρατεία των Ινδιών πίσω στα Σούσα κ αντικατέστησε πάνω από τους μισούς διοικητές κ σατράπες επαρχιών (λόγω ανικανότητας κ διαφθοράς), ενώ επέβαλε παράλληλα κ τους μεικτούς γάμους ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιογένεια στην Αυτοκρατορία. Ένα χρόνο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στη Βαβυλώνα κ η αυτοκρατορία διαλύθηκε από τις εσωτερικές διαμάχες κ τον ανηλεή πόλεμο μεταξύ των επιγόνων.

Ας πάμε λοιπόν τώρα να δούμε πώς θα εκφραστεί αυτή η σύνοδος:

Για αρχή, ας ξεχάσουμε την αίσθηση της ασφάλειας, της βεβαιότητας κ της σταθερότητας! Το αβέβαιο κ το άστατο θα είναι η καινούργια μας πραγματικότητα κ η αποσταθεροποίηση θα αποτελεί καθημερινή μας λέξη. Δεδομένης της σχέσης του Ταύρου με την Γη, οι αλλαγές θα αρχίσουν από εκεί κ θα είναι γεωλογικές, σεισμοί ή εκρήξεις ηφαιστείων , πράγμα εξαιρετικά πιθανόν, αν σκεφτούμε ότι οι γραμμές της Συνόδου/Μεσουρανήματος περνούν από τον Ειρηνικό ωκεανό,  από όλη την λεκάνη που ονομάζουμε ring of fire (δακτύλιο της φωτιάς), όπου βρίσκεται το 75% των ηφαιστείων της Γης κ γίνεται το 90% των σεισμών, ενώ η γραμμή Άρη/Ωροσκόπου κ ουρανού κ Β.Δ./Ωροσκόπου περνούν από την Ρωσία κ το Ιράν:

Οι αλλαγές όμως σε θέματα γης δεν θα είναι μόνον γεωλογικές, αλλά  κ γεωγραφικές: θα έχουμε ανακατατάξεις σε σύνορα χωρών κ ανεξαρτητοποιήσεις (άλλωστε ο Ουρανός είναι ο κατ’ εξοχήν πλανήτης που συνδέεται με τις επαναστάσεις) , ταραχές κ ξεσηκωμούς λαών για θέματα εθνικά (εκτός από οικονομικά).


Η Γη, όμως πρωτίστως, είναι το γόνιμο έδαφος που μας τρέφει κ εκεί ακριβώς θα δούμε τις μεγαλύτερες αλλαγές: Ήδη βιώνουμε το διατροφικό στρες που προκαλεί το παρατεταμένο τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού κ τις ελλείψεις σε διάφορα είδη, καθώς κ την υπερτιμολόγηση άλλων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κρόνος πάντα λειτουργεί στερητικά, όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε κ ότι ο Β.Δ. λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, άρα περιμένετε τα ήδη υπερτιμημένα τρόφιμα να ανέβουν κ άλλο κ να ακριβύνουν περισσότερο! Αυτό που θα γίνει από εδώ κ πέρα είναι ότι μέσα στο επόμενο 6μηνο θα ζήσουμε την έλλειψη, η οποία φυσικά θα χτυπήσει πολύ περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά τα επόμενα χρόνια θα δούμε να δημιουργούνται νέοι μέθοδοι καλλιέργειας, αλλά και νέα είδη, πιο ανθεκτικά,, όπως κ να γενικεύονται οι μέθοδοι καλλιέργειας που τώρα θεωρούνται πρωτοποριακοί (π.χ. υδροπονία). Επίσης, επιμένοντας σε αυτό που γράφω πάρα πολύ καιρό τώρα, περιμένω αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών, με μια περιθωριοποίηση του κόκκινου κρέατος κ αντικατάσταση του από υποκατάστατα ή από τεχνητό κρέας, κ για λόγους περιβαλλοντικούς, (διότι ναι, το μεθάνιο που παράγεται σε αυτήν την κλίμακα κάνει όντως ζημιά στην ατμόσφαιρα) και για λόγους ηθικής προς τα ζώα, και για λόγους υγείας, αλλά και ναι,  για λόγους κέρδους της βιομηχανίας τροφίμων.

Είδαμε ότι ο Ταύρος σχετίζεται κ με το σώμα, οπότε μπορούμε κ εκεί να περιμένουμε αλλαγές: ο Άρης που μετέχει στην σύνοδο εισάγει, πέραν του υποβόσκοντος θυμού κ της βιασύνης, κ το θέμα των μηχανικών μερών. Έτσι περιμένω να δω να τίθεται θέμα προσθετικών μελών στο ανθρώπινο σώμα, η χρήση των οποίων θα γενικευτεί κ δεν θα είναι πλέον ταμπού, αλλά ακόμα κ χρήση μικροτσίπ ως εμφυτευμάτων, είτε για να βοηθήσουμε ασθενείς που έχουν χάσει την λειτουργικότητα των περιφερειακών τους νεύρων, άρα κ την κινητικότητα τους, ή έχουν έκπτωση κάποιων αισθητικών τους λειτουργιών (π.χ. πτώση ακουστικού νεύρου), είτε για αποθήκευση προσωπικών δεδομένων με το σκεπτικό να μην χάνονται/κλέβονται. Φυσικά κ εδώ υπάρχει η δεύτερη όψη του νομίσματος που είναι η ευκολότερη υπαγωγή σε καθεστώς ελέγχου.

Ας περάσουμε τώρα κ στο κομμάτι χρήμα κ χρηματοπιστωτικό σύστημα: όπως είπαμε, η πρωταρχική ενέργεια του Ουρανού είναι αποδιοργανωτική κ διασπαστική, οπότε οι αλλαγές στο οικονομικό κομμάτι θα είναι άμεσες κ απότομες: κατ’ αρχήν, θα λείψει το χρήμα. Και το χρήμα ως οικονομική άνεση, αλλά κ το χρήμα ως ρευστό. Οικονομίες (ειδικά οι πιο ευάλωτες) θα καταρρεύσουν, άλλες θα μετασχηματιστούν, αλλά όλες θα πάνε σε ψηφιοποίηση του χρήματος. Και πάλι, η παρουσία του Β.Δ. θα αυξήσει την αστάθεια.  Αρχικά θα φύγουν τα κέρματα κ στην συνέχεια, σταδιακά, θα αντικατασταθούν κ τα χαρτονομίσματα. Η μεταβολή αυτή θα είναι ακόμα πιο σημαντική κ από την αποσύνδεση του αντικρίσματος του δολαρίου από το χρυσό, το 1971 από τον Νίξον, γιατί  πλέον δεν θα υπάρχει κάποια πραγματική ισοτιμία, αλλά  η τιμή ενός νομίσματος θα καθορίζεται από άλλους παράγοντες,  όπως η προσφορά κ η ζήτηση. Αυτό φυσικά θα επιτρέψει τον έλεγχο ενός μεγάλου μέρους του μαύρου χρήματος που κυκλοφορεί σήμερα κ μια απόπειρα ένταξης του στο σύστημα. Αντίστοιχη προσπάθεια ελέγχου θα υπάρξει κ ως προς τα κρυπτονομίσματα. Πριν όμως από αυτά, να είμαστε προετοιμασμένοι για κλυδωνισμούς στο τραπεζικό  σύστημα, συγχωνεύσεις κ πτωχεύσεις τραπεζών, ληστείες τραπεζών (λόγω της συνόδου Άρη/Ουρανού), αλλά κ δράσης hackers για υποκλοπή τραπεζικών λογαριασμών κ στοιχείων αυτών.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στις μεταφορές: ο Άρης, όπως αναφέραμε, αντιπροσωπεύει και τις μηχανές, ενώ ο Ουρανός, τυπικά, σημειοδοτεί τα αεροσκάφη. Θεωρώ ότι θα δούμε κατασκευή αεροσκαφών, αλλά κ άλλων μεταφορικών μέσων (π.χ. αυτοκινήτων) τα οποία θα είναι πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα σημερινά, αλλά κ γενικά, οι μεταφορές θα γίνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα κ ππιο ασυνήθιστα μέσα.  Σε αυτό ειδικά θα βοηθήσει η μετάβαση του Ουρανού στους Διδύμους το 2026.

Είδαμε πώς θα κινηθεί ο κύκλος την επόμενη 15ετία, με έμφαση στα 8 πρώτα χρόνια που θα είναι στην αυξητική του φάση.
ΟΙ πρώτοι του μήνες όμως θα είναι οι πιο δύσκολοι (για εμάς) κ ανατρεπτική, καθώς η 18ο μοίρα Ταύρου κ γενικότερα σταθερών στην οποία γίνεται η σύνοδος,  θα είναι διαρκώς ενεργοποιημένη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο: κατ’ αρχήν ο Άρης, θα  την ενεργοποιήσει κ πάλι στις 1 και 2 Αυγούστου, κάνοντας τις ανεξάρτητες συνόδους του με τον Ουρανό κ τον Β.Δ. Στη συνέχεια, ο Ουρανός θα κάνει στάση για να γυρίσει ανάδρομος στην 18ο.55 μοίρα στα τέλη Αυγούστου, ενώ ο Κρόνος που είναι ανάδρομος στον υδροχόο, θα κατέβει μέχρι την 18ο.35΄Υδροχόου κ εκεί θα σταματήσει για να ξεκινήσει την ορθοδρόμηση του στις 23 Οκτωβρίου. Στην μοίρα αυτή θα παραμείνει μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, οπότε θα είναι μία συνεχής πυροδότηση. Αν σκεφτούμε δε ότι στις 31/10 ο Άρης γυρίζει ανάδρομος, ενώ στις 8/11 έχουμε μία πολύ δύσκολη έκλειψη, καταλαβαίνουμε για πόσο συμπυκνωμένη κ δύσκολα αντιμετωπίσιμη ενέργεια μιλάμε σε διάστημα μερικών εβδομάδων, κ ότι χρειάζεται να προετοιμαστούμε, ψυχολογικά έστω, για εκείνα που θα έρθουν. Στη  συνέχεια ο Κρόνος θα ορθοδρομήσει κ την επόμενη χρονιά θα φύγει κ από τον Υδροχόο για τους Ιχθύες, ενώ ο Ουρανός θα περάσει από την 18ο Ταύρου για τελευταία φορά στα τέλη Απριλίου κ μέσα Μαΐου  του 2023 κ από εκεί  κ μετά, θα αποδεσμεύσει την μοίρα οριστικά, οπότε πια θα μπορέσουμε να ανασάνουμε.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να τονίσω ότι αυτά είναι γεγονότα που μας αφορούν όλους, αλλά όσοι έχετε προσωπικά στοιχεία του χάρτη σας (δλδ ωροσκόπο, μεσουράνημα, και φώτα) στην 18ο Ταύρου, ή Υδροχόου, ή Λέοντα ή Σκορπιού, ετοιμαστείτε για σκληρό ροκ! Θα αλλάξει η ζωή σας από την μία μέρα στην άλλη χωρίς να σας ρωτήσει!

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι αυτό που μας είναι περισσότερο επώδυνο δεν είναι τόσο οι αλλαγές οι ίδιες, όσο η αντίσταση που επιδεικνύουμε όταν έρθουν. Το μόνον που έχω να πω είναι ότι πρέπει να κοιτάξουμε   που υστερούμε κ σε εκείνον τον τομέα να επιδιώξουμε την αλλαγή. Όπως και να έχει, ο Ουρανός δεν πρόκειται να πάρει τις αντιρρήσεις μας σοβαρά, οπότε πρέπει να αντιληφθούμε εμείς την ανάγκη για αλλαγή στη ζωή μας κ όχι να ορμήσουμε με το κεφάλι κάτω, αλλά ούτε κ να προσπαθήσουμε πάση θυσία να το αποφύγουμε. Αναγκαστικά θα χρειαστεί να αφήσουμε πίσω κάποιες αγαπημένες μας συνήθειες κ ίσως κ να θυσιάσουμε κ κάποιες ιερές αγελάδες, αλλά όπως και να έχει η επόμενη 15ετία προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

Αρέσει σε %d bloggers: