ΛΟΙΠΑ

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022: ΚΟΒΟΥΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ, ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ Κ ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΜΕ!

Από την Βίρνα Κουτράκου

Η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου ’22 θα πραγματοποιηθεί στις 0.54 π.μ. την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 26/9 στην 2ο μοίρα του Ζυγού.

Ο Ζυγός είναι το έβδομο ζώδιο του Ζωδιακού Κύκλου κ το τρίτο παρορμητικό (ή «Κύριο») που μας εισάγει, όσους τουλάχιστον ζούμε στο βόρειο ημισφαίριο, στο Φθινόπωρο. Έχει πολύ ενδιαφέρον ο  μύθος του Ζυγού, ή πιο σωστά η απουσία μύθου για τον Ζυγό κατά τις απαρχές της Αστρολογίας:  Αρχικά δεν διέκριναν καν ξεχωριστό αστερισμό ώστε να δημιουργηθεί το ζώδιο του Ζυγού, αυτό που έβλεπαν στους ουρανούς ήταν οι «δαγκάνες του Σκορπιού» (Chelae Scorpionis) , που στην Βαβυλωνιακή γλώσσα ήταν «Zibanitu» κ μέχρι τον 3ο π.Χ. αιώνα έτσι αναφέρεται από αστρονόμους όπως ο Εύδοξος ο Κνίδιος, ο ψευδο-Ερατοσθένης κ.α. Στην συνέχεια, ο αστερισμός του Σκορπιού χωρίστηκε στα δύο, κ το πάνω μέρος του (ή το πιο δυτικό) απετέλεσε το ζώδιο του Ζυγού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι στο έργο του Πτολεμαίου «Αλμαγέστη» αναφέρονται κ τα δύο ονόματα, «οι δαγκάνες του Σκορπιού» χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τον αστερισμό, ενώ «ο Ζυγός» χρησιμοποιείται για το ζώδιο. Ο Ζυγός έχει σαν σύμβολο του μία ζυγαριά, το μόνο άψυχο αντικείμενο που απεικονίζεται στον ζωδιακό κύκλο και που  συσχετίστηκε με την ζυγαριά που κρατούσε η Αστραία (γνωστή κ ως Δίκη στην ελληνική μυθολογία), αλλά κ με την ζυγαριά της Θεάς Μάατ του Αιγυπτιακού πανθέου , επί της οποίας ζυγιζόταν κ κρινόταν η ανθρώπινη ψυχή.

Ο Ζυγός είναι ζώδιο της αέρινης τριπλότητας, άρα θερμό κ υγρό, ενώ αποτελεί την ημερήσια κατοικία της Αφροδίτης, αλλά κ το ζώδιο στο οποίο ο Κρόνος έχει την έξαρση του: εκεί η Αφροδίτη δεν μπορεί να δράσει τελείως ανεμπόδιστα, αλλά χρειάζεται να συντονίσει τα «θέλω» της με τις κοινωνικές επιταγές κ νόρμες. Αντίστοιχα είναι μη φιλικό προς τον Άρη, όπου εκεί είναι σε αδυναμία γιατί η ατζέντα του ζωδίου είναι αντίθετη από την δική του, αλλά κ προς τον Ήλιο, που εκεί έχει την πτώση του, γιατί πλέον οι ώρες του σκοταδιού σε μία μέρα (στο Β. Ημισφαίριο) είναι περισσότερες από τις ώρες του φωτός.

Το ζώδιου του Ζυγού αρχετυπικά σχετίζεται  με την ομορφιά, την καλλιτεχνία κ την γοητεία, με τον ρομαντισμό, τη συντροφικότητα, την ευτυχία, την ευχαρίστηση κ την ηρεμία, με την ισορροπία, την συνοχή κ συνεκτικότητα, την αρμονία, την ευγένεια τον ιδεαλισμό κ την διπλωματικότητα, και φυσικά με την δικαιοσύνη. Γενικά, αν θα θέλαμε να αποδώσουμε μία πρόθεση στον Ζυγό, θα βάζαμε την πρόθεση ΣΥΝ: συνεργάζομαι, συνυπάρχω, συζώ, συνδημιουργώ, συμβάλλω, συνέχω. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η ισορροπία μιας ζυγαριάς είναι εξαιρετικά ευαίσθητη κ ότι το παραμικρό μπορεί να την εκτρέψει προς τη μία, ή την άλλη πλευρά: έτσι βλέπουμε ιδιότητες όπως επιπολαιότητα, ευπιστία, αστάθεια,  αμφιταλάντευση (που παλιότερα που οι άνθρωποι ήταν εξοικειωμένοι με τη ζυγαριά που είχε 2 δίσκους, έναν από κάθε πλευρά, λεγόταν «παλαντζάρισμα», η τυπική ανισορροπία της ζυγαριάς όταν προστίθεται κάτι στον ένα δίσκο),  αναποφασιστικότητα, ωραιοπάθεια, κολακεία, απώλεια της αίσθησης του μέτρου, αισθητικό σνομπισμό κ υπερβολή, καθώς κ απεγνωσμένες απόπειρες δημιουργίας σχέσεων, έστω κ κακών ή θνησιγενών, λόγω του φόβου της μοναξιάς.

Αυτές ακριβώς τις ιδιότητες του ζωδίου του Ζυγού θα εκφράσει η Νέα Σελήνη που γίνεται στις 26/9 τη νύχτα, στην 02ο.48΄Ζυγού κ για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στη 14ο Καρκίνου:

Κυβερνήτρια της Νέας Σελήνης είναι η Αφροδίτη που βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου που είναι κ το ζώδιο της πτώσης της. Κυβερνήτης της Ν.Σ από έξαρση αλλά κ όριο είναι ο Κρόνος, από τριπλότητα ο Ερμής, ενώ κυβερνήτρια του προσώπου είναι η ίδια η Σελήνη, που κατά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι αργή, άρα οι εξελίξεις που επιφέρει δεν θα εκδηλωθούν άμεσα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τον πρώτο λόγο επί  των θεμάτων αυτής της Ν.Σ τον έχουν ο Κρόνος κ η Αφροδίτη.

 Η Αφροδίτη έρχεται από αντίθεση με τον Ποσειδώνα, η οποία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την θέση της, ενώ οδεύει τάχιστα σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα κ σύνοδο με τον Ερμή: έχει προσφέρει ό,τι μπορούσε, έχει «υπηρετήσει» τις σχέσεις της, έχει θυσιάσει τις δικές της ανάγκες για να κρατήσει τις σχέσεις της κ να έχει τους άλλους ικανοποιημένους κ ευτυχείς και τώρα πια έρχεται αντιμέτωπη με τον ρεαλισμό κ το αν αυτό έχει εκτιμηθεί ή όχι, οπότε αντιμετωπίζει την απογοήτευση της κ σχεδιάζει αυτό που πρέπει πρακτικά να κάνει ώστε να καλυφθούν κ οι δικές της ανάγκες. Ο κυβερνήτης της ο Ερμής, αν κ ανάδρομος έχει μπει στο δικό  του ζώδιο κ συγκλίνει προς αυτήν, οπότε την βοηθάει να σκεφτεί κ να αναλογιστεί τι βήματα έχει κάνει κ έφτασε εδώ, να αξιολογήσει τις καταστάσεις  κ να αποφασίσει τι διορθώσεις απαιτούνται.

Ο Κρόνος, ανάδρομος κ αυτός, αλλά πανίσχυρος στο δικό του ζώδιο του Υδροχόου, θέτει όρια: εκεί που η παρορμητική φύση του Ζυγού υπαγορεύει την άμεση κίνηση, ο Κρόνος έρχεται για να μας συγκρατήσει κ να μας δείξει ότι τα πάντα υπόκεινται σε αξιολόγηση κ η ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης είναι το τι αντέχει στην φθορά του Χρόνου. Ο Κρόνος όμως δεν είναι μόνος του, αλλά δέχεται την άμεση επίδραση του Ουρανού με τον οποίο βρίσκεται σε πολύ κλειστή όψη τετραγώνου (κάτω από 1ο μοίρα). Αυτό τον αποσταθεροποιεί κ τον αποδυναμώνει,  ταυτόχρονα όμως τον κάνει να γίνεται ακόμα πιο δογματικός κ πιεστικός για να εξυπηρετήσει τα αιτήματα του. Στην συνέχεια θα δούμε κ το πώς η Ν.Σ. πυροδοτεί αυτό το τετράγωνο.

Η Ν.Σ. όμως δέχεται κλειστή αντίθεση (στην 1ο ) από τον επίσης ανάδρομο Δία του Κριού. Εδώ να σημειώσουμε ότι αξίζει τον κόπο να δούμε τον Δία αυτές τις νύχτες, καθώς θα φαίνεται εξαιρετικά λαμπερός στον νυχτερινό ουρανό καθώς όταν ένας πλανήτης είναι σε αντίθεση προς τον ήλιο (στον αστρολογικό χάρτη), στην πραγματικότητα είναι στο πιο κοντινό του σημείο προς την Γη! Ο Δίας σε διακυβέρνηση του Άρη (κριός) γίνεται  εξαιρετικά ενθουσιώδης κ πριν αναδρομήσει είχε οδηγήσει τις κοινωνικές επαφές κ σχέσεις σε μεγάλη επέκταση κ ανάπτυξη, χωρίς όμως να τους προσδώσει κ το ανάλογο βάθος: τώρα ήρθε η ώρα αυτή η ανάπτυξη να κατευθυνθεί προς τα μέσα, προς τον εαυτό μας, κ η προηγούμενη διεύρυνση να δώσει τη θέση της στην ανάπαυση κ την ανάκτηση δυνάμεων, όχι όμως κ στην μοναχικότητα καθώς, αφού έχουμε αξιολογήσει τις σχέσεις κ επαφές μας (όπως μας έχουν προτρέψει Αφροδίτη κ Κρόνος), καλούμαστε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους εκείνους που έχουμε επιλέξει να μείνουν στον κύκλο μας. Η ευχαρίστηση που μας προσφέρουν αυτοί  οι άνθρωποι θα γίνει αντιληπτή σε λίγες μέρες (29/9) που η Αφροδίτη θα μπει στο ζώδιο του Ζυγού.

Η αντίθεση όμως αυτή του Δία προς τα Φώτα είναι που ενεργοποιεί κ το κλειστό τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, δεδομένου ότι ο Δίας βρίσκεται ακριβώς πάνω στο μεσοδιάστημα (στο μέσον δλδ της γωνιακής απόστασης) αυτών των δύο, ενώ η Ν.Σ. από απέναντι, αν κ με 1ο διαφορά, το πυροδοτεί κ εκείνη: έτσι δοκιμάζονται οι αντοχές κ η υπομονή μας κ εντείνεται η νευρικότητα μας κ η διάθεση να διακόψουμε τις επαφές μας με άτομα κ καταστάσεις που μας εκνευρίζουν, ή τα θεωρούμε «βαριά» κ καταθλιπτικά, ακόμα κ αν αυτό μας οδηγήσει σε κάποιου είδους απώλεια. Δεν αντέχουμε άλλη εγρήγορση κ άλλο ένα «κάλεσμα στα όπλα», έχουμε ανάγκη να ηρεμήσουμε κ εν ανάγκη, να αποχαιρετήσουμε τα όπλα… Αυτή η ενέργεια θα εκδηλωθεί τόσο σε κοσμικό, όσο κ σε προσωπικό επίπεδο.

Βλέποντας συνολικά τον χάρτη της Ν.Σ. για την Ελλάδα, παρατηρούμε κατ’ αρχήν ότι ο ωροσκόπος στην 14ο Καρκίνου μας μιλάει για την ανάγκη προστασίας, στοργής κ θαλπωρής που έχουμε, με στροφή προς τις ρίζες κ την παράδοση. Αυτό το μοτίβο ενισχύεται περισσότερο με την παρουσία της ίδιας της Ν.Σ. μέσα στον 4ο οίκο του χάρτη, που μας μιλάει για θέματα οικογένειας, παράδοσης, προγόνων, πατρίδας, γης (κ πατρογονικής αλλά κ ιδιοκτησίας). Ο 4ος οίκος επίσης στην εγκόσμια αστρολογία σχετίζεται με την αντιπολίτευση μιας χώρας, ενώ ο 10ος με την Κυβέρνηση κ αυτό ακριβώς μας τονίζει η αντίθεση της Ν.Σ. με τον Δία.  Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι ο ωροσκόπος αυτής της Ν.Σ. είναι ακριβώς δίπλα στον ωροσκόπο του Χάρτη της Μεταπολίτευσης, ενώ η Ν.Σ. γίνεται με λιγότερο από 2ο διαφορά από την συγχωνευμένη ενέργεια της Σελήνης με τον Πλούτωνα της Μεταπολίτευσης (στην 4ο Ζυγού). Γενικά, έχουμε παρατηρήσει ότι φάσεις Νέας Σελήνη κ Πανσελήνου που γίνονται στις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων, κ κυρίως στον άξονα Κριού/Ζυγού, φέρνουν γεγονότα στην Ελλάδα.  Πολύ περισσότερο τώρα, που αυτή η Ν.Σ έτσι όπως ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Κρόνου/Ουρανού υπόσχεται την αντίσταση κ τις ανατροπές. Έπειτα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον χάρτη της συνθήκης του Λονδίνου του 1830 στην 6ο παρορμητικών είναι το τετράγωνο ιδιομοιρίας του Δία/Πλούτωνα (το οποίο υπόσχεται όλη την κατάσταση διαπλοκής αλλά κ διαχείρισης της κατάστασης από τους «ισχυρούς» της χώρας). Για να καταλάβουμε το μέγεθος των ανατροπών που δύνανται να επιφέρουν οι σεληνιακές φάσεις στην αρχή των Παρορμητικών στην χώρα, αρκεί να θυμίσουμε ότι το καθολικό lockdown λόγω πανδημίας Covid επιβλήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 23 Μαρτίου 2020, την παραμονή της Ν.Σ. που έγινε στις 24/3/20 στην 4ο Κριού. Όχι, δεν υπαινίσσομαι ότι κατευθυνόμαστε σε καινούργιο lockdown, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι αντίστοιχο, απλά λέω ότι θα υπάρξουν αιφνίδια γεγονότα που δύνανται να ανατρέψουν τον οικονομικό κ πολιτικό σχεδιασμό.

Πριν προσωποποιήσουμε αυτήν την Νέα Σελήνη, ας δούμε κ τον δωδεκατημοριακό χάρτη της για να πάρουμε επιπλέον πληροφορίες:

Βλέπουμε τον δωδεκατημοριακό ωροσκόπο για την Ελλάδα να έχει μπει στον 6ο οίκο που αφορά την δημόσια υγεία, την καθημερινότητα των πολιτών, τα σώματα ασφαλείας κ τα εργατικά συνδικάτα, ενώ η Ν.Σ. προβάλλεται στον 4ο οίκο του χάρτη, γεγονός που ενισχύει τα θέματα 4ου οίκου. Αξιοσημείωτη η παρουσία του δωδεκατημοριακού (ανάδρομου) Δία επάνω στον βόρειο δεσμό στον 11ο οίκο, που μιλάει για αναθεώρηση σχέσεων όχι μόνον σε προσωπικό αλλά κ σε κοινωνικό επίπεδο, μεταξύ ομάδων ανθρώπων κ διαμόρφωση νέων ισορροπιών, με πολύ παρασκήνιο όμως κ ελαφρώς χειραγωγούμενο (αντίθεση με 12μοριακό Πλούτωνα).

Ας συνοψίσουμε αυτά που είπαμε κ να δούμε σε ποιους θα έχουν τις πιο έντονες επιδράσεις: Δεν είναι ώρα να αναπτύξουμε καινούργιες σχέσεις (οποιασδήποτε μορφής), αλλά  να αξιολογήσουμε αυτές που ήδη έχουμε κ όσες δεν είναι λειτουργικές , ή όσες δεν έχουν ουσία έχει έρθει η ώρα φύγουν ώστε να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με το τι είναι καλό για εμάς τους ίδιους, να ανακτήσουμε την ισορροπία μας κ να αναζητήσουμε πια την εσωτερική  αρμονία σε ένα περιβάλλον που δεν είναι προβληματικό.

Ας δούμε όλοι που έχουμε την 2ο μοίρα του Ζυγού στον χάρτη μας, από αυτόν τον οίκο θα ξεκινήσουν οι εξελίξεις.

Κατ’ αρχήν, να τονίσουμε ότι σε φάσεις Νέας Σελήνης επηρεάζονται όλοι όσοι είναι γεννημένοι σε Νέα Σελήνη (ή ηλιακή έκλειψη) δεδομένου ότι στο ουράνιο στερέωμα ο Ήλιος κ η Σελήνη επανέρχονται στην θέση που είχαν κατά την γέννηση τους. 
Επηρεάζονται περισσότερο όσοι έχουν Ωροσκόπο, Ήλιο ή Σελήνη στις πρώτες 5 μοίρες των παρορμητικών, ή όσοι είναι γεννημένοι στο πρώτο πενθήμερο των παρορμητικών (οι Ζυγοί ως προς τον εαυτό τους κ ό,τι τους περιβάλλει, οι Αιγόκεροι στα εργασιακά κ τη δημόσια εικόνα τους, οι Κριοί στις συντροφικές σχέσεις κ συνεργασίες τους κ οι Καρκίνοι εκεί που είναι πιο ευαίσθητοι, δλδ στα οικογενειακά τους κ σε θέματα ακινήτων). Φυσικά όσοι έχουν ωροσκόπο στα παρορμητικά, θα το δουν ως κεντρικό θέμα της ζωής τους αυτό το διάστημα, ενώ οι υπόλοιποι θα κληθούν να το αντιμετωπίσουν στα θέματα του γενέθλιου οίκου τους που είναι η 2ο Ζυγού. Επίσης, λόγω της ταυτόχρονης ενεργοποίησης κ από τον Δία αλλά κ από  τα Φώτα του μεσοδιαστήματος Κρόνου/Ουρανού, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο κ όσοι έχουν Ωροσκόπο, Ήλιο, Σελήνη ή προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη κ Άρη) στην 18ο κ 19ο σταθερών (δλδ Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι. Όλοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη Ν.Σ. για να κόψουμε ρυθμούς,  να χαλαρώσουμε λίγο κ να βρούμε τη ισορροπία μας, να διαπραγματευτούμε κάποιες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε κ να πάρουμε κάποιες απαραίτητες ανάσες ανακτώντας δυνάμεις, γιατί το πλανητικό σκηνικό στη συνέχεια δεν θα μας επιτρέψει αυτήν την πολυτέλεια

Αρέσει σε %d bloggers: