ΛΟΙΠΑ

Ηλιακή έκλειψη 25/10/2022

 Από την Άννα Τσοπαναρίδου

Η οικογένεια ηλιακών εκλείψεων Saros 124 περιλαμβάνει 73 εκλείψεις Νότιου δεσμού Σελήνης. Η πρώτη έγινε 6 Μαρτίου 1049. Η έκλειψη της 25ης Οκτωβρίου 2022 είναι η 55η και είναι μερική έκλειψη.

Ο χάρτης της αρχικής έκλειψης είναι:

Σύμφωνα με την ερμηνεία της Bernadette Brady, αυτή η οικογένεια εκλείψεων αφορά έλεγχο, εξουσία και δύναμη. Έχει το άρωμα εμμονής, δύναμης, ελέγχου και διαχείρισης στις σχέσεις. Τα άτομα που επηρεάζονται από αυτήν την οικογένεια εκλείψεων, μπορεί να βιώσουν ξαφνικά γεγονότα, όπως να ερωτευτούν ή να χωρίσουν, ή να έχουν ξαφνικές σεξουαλικές σχέσεις. Τα άτομα αυτά επίσης μπορεί να καταβάλλουν υπερβολική προσπάθεια στις δραστηριότητες κάποιας ομάδας.

Εξετάζοντας την έκλειψη μεσοδιαστηματικά (σύμφωνα με τον Ebertin) βλέπουμε:

Ήλιος, Σελήνη = Αφροδίτη

Αρμονικός συνδυασμός μεταξύ των πνευματικών και συναισθηματικών διαθέσεων, η δύμανη της έλξης μεταξύ εραστών, αρμονικός γάμος

Ήλιος, Σελήνη = Ουρανός/Βόρειος

Ασυνήθιστες σχέσεις, ιδιόρρυθμες ομάδες, ένταση, αναταραχή, εκνευρισμός, διαταραγμένη διάθεση από την παρουσία άλλων ανθρώπων, γρήγορος ενθπυσιασμός και επαφές που τελειώνουν γρήγορα

Βόρειος = Κρόνος/Ποσειδώνας

Βάσανα, ταλαιπωρίες μαζί με άλλους, πάθη, καταπίεση, εσωστρέφεια, σχέσεις με αδύναμα ή ασθενικά άτομα

Βόρειος = Χείρωνας

Κοινές τραυματικές εμπειρίες με ομάδες ατόμων, ομαδική θεραπεία

Βόρειος = Ερμής/Δίας

Διανόηση, σωστή κρίση, λογική, κοινωνικότητα, ανταλλαγή σκέψεων, δημόσιες παραστάσεις και διασκεδάσεις, ομαδική εργασία, πετυχημένη οργάνωση

Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι στους Ιχθύες, ζώδιο που ταιριάζει στην Σελήνη, αλλά ο Ήλιος είναι περιπλανώμενος, είναι σε πολύ κοντινή σύνοδο με την Αφροδίτη που είναι σε έξαρση στο ζώδιο των Ιχθύων, σε σύνοδο και με τον Ερμή που είναι σε πτώση και αδυναμία.

Ο Άρης ανάδρομος στον Λέοντα, σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, δείχνει βίαιες αρρωστημένες καταστάσεις, ο Πλούτωνας είναι και εκτός των ορίων της εκλειπτικής. Ο Ουρανός στον ζυγό σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα στον Κριό, πιθανές ξαφνικές ασθένειες. Αυτοί οι τέσσερεις πλανήτες σχηματίζουν ένα μυστικό τετράπλευρο που σημαίνει ότι μέσα από δυσκολίες και συγκρούσεις το άτομο μπορεί να βρει βοηθητική λύση στα προβλήματά του. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω κοντά στην μοίρα έξαρσης του Άρη και ο Δίας στην 27ο του Υδροχόου. Ο Χείρωνας σε ισότητα από όγδοη αρμονική με τον Βόρειο μπορεί να δείχνει τραυματικές εμπειρίες ή και ιώσεις και επιδημίες που με πολύ προσπάθεια ξεπεράστηκαν.

Ο χάρτης της έκλειψης 25 Οκτωβρίου 2022 για την Αθήνα είναι :

Η έκλειψη γίνεται στην 2ο του Σκορπιού και Ήλιος και Σελήνη είναι σε σύνοδο ιδιομοιρίας με την Αφροδίτη (πολύ κοντινή σύνοδο είχαν και στην αρχική έκλειψη). Ο λαμπερός Ήλιος σκοτεινιάζει στο βάθος του Σκορπιού, η Σελήνη είναι σε πτώση και η Αφροδίτη σε αδυναμία. Παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο Άρης και στον χάρτη της έκλειψης είναι εκτός ορίων της εκλειπτικής. Η μοίρα της έκλειψης είναι στα όρια (Δωρόθεου) του Άρη. Επηρεάζονται οι 0-4 μοίρες του σταθερού σταυρού, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι και μικρότερη επιρροή από όγδοη αρμονική έχουν οι 16-18 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς.

Το Sabian symbol λέει, ένα λεπτεπίλεπτο μπουκαλάκι αρώματος σπάει ελευθερώνοντας το άρωμά του. Η τυχαία φύση των ευκαιριών που αναγκάζουν το άτομο να αποσπαστεί από το παρελθόν, η ανάμνηση του οποίου είναι ακόμη οδυνηρή και αγαπητή.

Ας δούμε τα μεσοδιαστήματα της έκλειψης, με ερμηνεία Ebertin.

Ήλιος, Σελήνη = Αφροδίτη

Αρμονικός συνδυασμός μεταξύ των πνευματικών και συναισθηματικών διαθέσεων, η δύμανη της έλξης μεταξύ εραστών, αρμονικός γάμος

Ήλιος, Σελήνη = Ερμή/Μεσουράνημα

Επικοινωνία με τον κόσμο, αρμονική σχέση μεταξύ σώματος, ψυχής κι πνεύματος, φιλοσοφία για την ζωή, σκόπιμη σκέψη υπαγορευμένη από τα εσωτερικά αισθήματα κάποιου

Ήλιος, Σελήνη = Βόρειο/Ωροσκόπο

Προσωπικές σχέσεις, καλλιέργεια κοινωνικών επαφών, κοινωνικές διασκεδάσεις, νέες σχέσεις, συμπαθητική κατανόηση για τους άλλους

Ήλιος, Σελήνη = Ερμή/Βόρειο

Ανταλλαγή ιδεών, κοινά σχέδια, θετική συναναστροφή με άλλους και ανταλλαγή απόψεων, συναναστροφές και σκέψεις με συναισθηματικό τόνο

Βόρειος = Άρη/Δία

Πετυχημένη δημιουργική δραστηριότητα, καλή συνεργασία με άλλους, ευτυχισμένη σχέση

Βόρειος = Ουρανό/Μεσουράνημα

Διεκδίκηση, κατηγορηματικότητα, ανεξαρτησία, εκκεντρικότητα, επαγγελματική άνοδος σε βάρος των άλλων, ανήσυχη οικογενειακή ζωή, αναστατώσεις

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου για την Αθήνα είναι ο Κρόνος στον Υδροχόο και στον 1ο οίκο του χάρτη σε τετράγωνο με τους Δεσμούς και τρίγωνο με τον Ερμή στον Ζυγό. Ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Άρη στους Διδύμους. Ο Πλούτωνας πολύ κοντά στον ωροσκόπο στον 1ο οίκο σε όψη χιαστί με τον Άρη κι οι δύο κυβερνήτες του Σκορπιού. Είναι πάλι σε δύσκολη γωνία μεταξύ τους, όπως και στην αρχική έκλειψη, και βλέπουμε την δύναμη, την ένταση, τον έλεγχο, την βία, την μεταμόρφωση εκ βαθέων, αλλά και το πάθος που χαρακτηρίζει τους δύο πλανήτες και το ζώδιο του Σκορπιού. Ο Ουρανός σε πτώση στον Ταύρο, σύνοδο με τον Βόρειο, ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες σε εξάγωνο (αρκετό καιρό) με τον Πλούτωνα, ο Δίας στην μηδενική μοίρα του Κριού, ανάδρομος, ετοιμάζεται να ξαναμπεί για λίγο στο ζώδιο κυβέρνησής του στους Ιχθύες.

Η έκλειψη αυτή έχει μιά σχετική δυσκολία, γιατί είναι νοτίου δεσμού έκλειψη. Αφορά σχέσεις πάθους, έντασης, χειριστικές, ελεγκτικές, που ξαφνικά δημιουργούνται ή ξαφνικά σταματούν να υπάρχουν. Δυσκολίες που αφορούν πολλά άτομα, περιορισμό, ασθενικότητα, ταραχές στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Για κάποιους θα έρθουν νέες σχέσεις με πάθος, αλλά με εμμονή, ίσως και χειρισμό. Οι σχέσεις που έχουν ήδη προβλήματα θα σταματήσουν. Ωστόσο δεν θα λείψουν οι διασκεδάσεις με παρέες, με νέους φίλους και άτομα που είναι ήδη φίλοι μας. Η επικοινωνία και οι ομαδικές συνεργασίες θα ευννοηθούν. Θα δούμε όμως και ξαφνικές ομαδικές αντιδράσεις στις δυσκολίες που περνά ο κόσμος.

Επιρροή της έκλειψης στα ζώδια

Κριός

Η έκλειψη γίνεται στον τομέα των οικονομικών που έχουν σχέση με τρίτους, οικονομικά του συντρόφου, κληρονομιές, οφειλές και χρέη, φοβίες αλλά και ερωτικά-σεξουαλικά θέματα.

Ταύρος

Θα σας αποσχολήσουν οι σχέσεις και η επικοινωνία με τον σύντροφο και τους συνεργάτες σας, σε θέματα σπιτιού ή της εργασίας σας, αλλά και οι φανεροί εχθροί σας, δικαστήρια και θέματα συμβολαίων για το σπίτι ή για την εργασία.

Δίδυμοι

Η καθημερινότητα, η δουλειά σας, μετακινήσεις που πρέπει να γίνουν για την δουλειά σας, ίσως και κάποια θέματα υγείας με τα οποία πρέπει να ασχοληθείτε, είναι τα θέματα που αφορούν εσάς με αυτήν την έκλειψη.

Καρκίνος

Νέες αισθηματικές σχέσεις, σταθεροποίηση υπαρχόντων σχέσεων, φέρνει αυτή η έκλειψη. Η δημιουργικότητά σας θα ευννοηθεί, θέματα καλλιτεχνικότητας, και θέματα με τα παιδιά σας μπορεί να σας απασχολήσουν.

Λέων

Το σπίτι σας και ζημιές που μπορεί να παρουσιαστούν, αλλαγή διακόσμησης, ο χώρος εργασίας, ένας από τους γονείς σας μπορεί να χρειαστούν την βοήθειά σας και τον χρόνο σας.

Παρθένος

Η έκλειψη αφορά τις επικοινωνίες σας, μικρές μετακινήσεις, εκπαίδευση, συμβόλαια και συμφωνίες.

Ζυγός

Τα χρήματα που κερδίζετε από την δουλειά σας, τα αποκτήματά σας και η αυτοπεποίθησή σας, σας απασχολούν την περίοδο που διαρκεί η έκλειψη.

Σκορπιός

Η έκλειψη γίνεται στο ζώδιό σας και αφορά την προσωπική σας ανάπτυξη, ίσως από σπουδές που θα ξεκινήσετε ή θα ολοκληρώσετε, την καριέρα και τις σχέσεις σας.

Τοξότης

Κρυφές σχέσεις, απωθημένα, κρυφές φοβίες, ίσως και ασθένειες, μεγάλα ιδρύματα, νοσοκομεία (ίσως ορισμένοι εργάζονται σε αυτά), χρήματα που ίσως έρθουν από μία δικαστική απόφαση και βοήθεια από φίλους, θα είναι τα θέματα για εσάς.

Αιγόκερως

Σοβαρές σχέσεις θα ξεκινήσουν, μπορεί σχέσεις που έχετε να επισημοποιηθούν, διασκεδάσεις με φίλους, νέοι στόχοι σχετικά με την καριέρα σας θα ευννοηθούν, βοήθεια από την οικογένειά σας, δείχνουν ότι θα είναι θετική η έκλειψη για εσάς.

Υδροχόος

Η καριέρα, η προσωπική και κοινωνική προβολή, οι σχέσεις με τους συνεργάτες και με τον σύντροφο και οι γονείς σας είναι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν.

Ιχθείς

Η έκλειψη γίνεται σε ευνοϊκό ζώδιο για εσάς, θα προγραμματίσετε ταξίδια στο εξωτερικό, ανώτατες σπουδές που θέλετε να κάνετε ή να τελειώσετε και να αποκτήσετε ένα πτυχίο. Νομικές υποθέσεις θα εξελιχθούν θετικά.

Αρέσει σε %d bloggers: