ΛΟΙΠΑ

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ 25ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022: ΔΙΣΤΑΓΜΟΣ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ  ΑΒΟΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Από την Βίρνα Κουτράκου

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου κ ώρα 13.48 (ώρα μεγίστης κάλυψης) θα γίνει η μερική Ηλιακή  Έκλειψη που σηματοδοτεί την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου των εκλείψεων αλλά κ την συμπυκνωμένη χρονικά έναρξη σημαντικών αστρολογικών φαινομένων. Η έκλειψη αυτή θα είναι περισσότερη ορατή από το Καζακστάν κ την Ρωσία (η μεγίστη κάλυψη του ηλιακού  δίσκου θα παρατηρηθεί εκεί), την βόρεια, ανατολική κ κεντρική Ευρώπη, την Τουρκία, το Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία. Στην χώρα μας θα είναι ορατή (όπου ο καιρός το επιτρέπει) μεταξύ 12.36 κ 2.51 μμ. Υπάρχει η άποψη ότι εκεί από όπου περνάει το μονοπάτι μιας έκλειψης εκεί συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ενέργεια της έκλειψης, άρα εκεί είναι κ ο μέγιστος αντίκτυπος των αποτελεσμάτων της. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει κ το αν ενεργοποιούνται οι χάρτες των κρατών αυτών κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η έκλειψη αυτή ανήκει στην Ηλιακή σειρά Saros 124 που όπως καταλαβαίνουμε από την αρίθμησή της, δίνει εκλείψεις Νοτίου Δεσμού.  Η σειρά αυτή ξεκίνησε στις 6 Μαρτίου 1049 με τα Φώτα να βρίσκονται στην 21ο Ιχθύων κ την Αφροδίτη να μετέχει στην έκλειψη από την 20ο Ιχθύων, πράγμα εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί είναι ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται κ τώρα. Η μητρική εκείνη έκλειψη έφερε μέσα της  τους σπόρους 2 συνοδικών κύκλων, ενός μεγάλου κ ενός μικρού: έχει την αντίθεση μεταξύ του πιο αταίριαστου πλανητικού ζεύγους, του Ουρανού/Ποσειδώνα ( έντονος συναισθηματισμός, εύκολη αποσταθεροποίηση, κατάρρευση, ρομαντικοποίηση ακροτήτων), στα Παρορμητικά αλλά κ την αντίθεση Άρη/Πλούτωνα (ισχυρή θέληση, βία, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»)  κοντά στις μοίρες που τώρα έχουμε το τετράγωνο Ουρανού/Κρόνου. Το μήνυμα που παίρνουμε από την μητρική έκλειψη που δίνει κ τον τόνο σε ολόκληρο τον κύκλο είναι ότι τα θέματα της Αφροδίτης (χαρά, αγάπη, έρωτας, σχέσεις, απόλαυση, καλοπέραση, χρήμα) είναι άρρηκτα δεμένα με τις ενέργειες της έκλειψης που επίσης χαρακτηρίζονται από θέματα ισχύος που επιβάλλεται κ εξουσίας που αποσταθεροποιείται.

Η έκλειψη Ηλίου που γίνεται τώρα στις 2ο Σκορπιού μπορεί να θεωρηθεί σαν μία σούπερ-Νέα Σελήνη η δύναμη της οποίας πολλαπλασιάζεται εξαιρετικά κ δεν διαρκεί  μόνον για 4 εβδομάδες (με τις 2 πρώτες να έχει μέγιστη επίδραση), αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα άμεσα αποτελέσματα της όμως θα τα δούμε εντός των πρώτων 2 εβδομάδων. Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι έτσι όπως είναι η διάταξη των πλανητών, η έκλειψη αυτή δεν θα ενεργοποιηθεί ξανά στο χρονικό διάστημα αυτό.

Ο Σκορπιός αποτελεί την νυχτερινή κατοικία του Άρη, ο οποίος δεν δέχεται να έχει έξαρση εκεί κανείς άλλος πλανήτης. Στη σύγχρονη αστρολογία έχει οριστεί ως κυβερνήτης του ο Πλούτωνας. Είναι το δεύτερο κατά σειρά ζώδιο του νερού κ συνδέεται με όλα τα υπόγεια ύδατα, καθαρά κ ακάθαρτα, αυτά που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, που για να τα βρούμε πρέπει να αφήσουμε τον φωτεινό κ ζεστό «Επάνω κόσμο» κ να καταδυθούμε βαθιά σε σκοτεινά  κ ανεξερεύνητα ερέβη . Ως ζώδιο του νερού είναι κρύο κ υγρό, η φύση του δλδ είναι φλεγματική. Ως σταθερό είναι ανελαστικό κ αμετακίνητο.  Έννοιες που αποδίδονται στον Σκορπιό είναι η καταστροφή, ο θάνατος κ η αναγέννηση μέσα από δοκιμασίες, το βάθος, το πάθος, η εμμονή, το έντονο (κ κάποιες φορές ίσως όχι κ τόσο υγιές) συναίσθημα, η σεξουαλικότητα, η ισχύς κ η θέληση,  η κρίση κ η κάθαρση, το μυστήριο, η ζήλια, η οργή, η προδοσία, η ακρότητα κ η μνησικακία. Αυτές λοιπόν είναι οι πρώτες έννοιες που θα κληθούμε να διαπραγματευτούμε σε αυτήν την Έκλειψη.

Η έκλειψη αυτή για την χώρα μας έχει ωροσκόπο στις 19ο.39΄Αιγόκερω κ αυτός είναι ο χάρτης της:

Γίνεται στις 2 Σκορπιού, σε κυβέρνηση Άρη, τριπλότητα Αφροδίτης, όριο κ δεκανό (και βεδικό κ χαλδαϊκό) Άρη: ο Άρης λοιπόν είναι αυτός που έχει τον πρώτο κ μόνον λόγο (δεδομένου ότι κ η Αφροδίτη σε κυβέρνηση Άρη είναι) επί της έκλειψης. Γίνεται στο 17ο τροπικό σεληνιακό μέγαρο, «στην κορώνα του Σκορπιού», που κ αυτό κυβερνάται από τον Άρη κ σχετίζεται με την σπορά, την φύτευση κ την πλοήγηση ενός σκάφους (δλδ με σύγχρονους όρους θα μπορούσαμε να πούμε με σχέδια που κάνουμε υποσυνείδητα, με την τροφή κ με το πώς διαχειριζόμαστε την ζωή μας κ τους πόρους μας).

Η έκλειψη όπως είπαμε γίνεται στον 1ο δεκανό του σκορπιού, που είναι το 22ο πρόσωπο του ζωδιακού κύκλου: όπως διαβάζουμε στο βιβλίο “36 faces: the history, astrology and magic of the decans” ο δεκανός αυτός από τα αρχαία χρόνια είχε συσχετιστεί με την πείνα, κυριολεκτική (έλλειψη τροφής) κ μεταφορική (έλλειψη κορεσμού κ ευχαρίστησης). Ας κρατήσουμε αυτόν τον συσχετισμό γιατί θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας σε λίγο.

Η Σελήνη η οποία επισκιάζει τον Ήλιο κ προκαλεί την έκλειψη του βρίσκεται στην πτώση της στον Σκορπιό, δεδομένου ότι το Άρειο κ σκοτεινό αυτό περιβάλλον δεν της ταιριάζει καθόλου. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον συναισθηματικό κόσμο, αλλά κ την τροφή, κ μπορεί επίσης να είναι σημειοδότης (μαζί με την Αφροδίτη) των γυναικών. Από την δική της λοιπόν πλευρά μας θέτει αυτά τα θέματα: του έντονου αλλά ίσως όχι κ τόσο υγιούς συναισθήματος, της τροφής που δεν επαρκεί κ των γυναικείων θεμάτων που έρχονται στο προσκήνιο με τραγικό τρόπο.

Στην συγκεκριμένη έκλειψη ο Ήλιος κ η Σελήνη δεν είναι μόνοι τους: στις 2ο Σκορπιού, στην ίδια μοίρα κ σε παραλληλία προς αυτούς βρίσκεται κ η Αφροδίτη, μετέχοντας ενεργά στην έκλειψη. Είναι Αφροδίτη του Σκορπιού, εξ ορισμού βρίσκεται σε ζώδιο εχθρικό για εκείνη κ τα θέματα της, στην αδυναμία της: Αν θέλαμε να την αντιστοιχήσουμε σε μία θεότητα, θα λέγαμε ότι είναι η Περσεφόνη που έχει κατέβει τον Κάτω Κόσμο. Ταυτόχρονα, η Αφροδίτη έχει απομακρυνθεί περισσότερο από 17΄ λεπτά της μοίρας από τον Ήλιο, οπότε έχει τελειώσει το cazimi της, η περίοδος χάριτος κατά την οποία μοιραζόταν τον θρόνο του Ηλίου κ είναι κ πάλι καμένη, δλδ αν τη δούμε αρχετυπικά κ πάλι έχει βυθιστεί  στον Κάτω Κόσμο. Τώρα μετέχοντας μέσα στην έκλειψη, «εκλείπει» κ αυτή κ είναι σαν να βυθίζεται ακόμα περισσότερο.  Η Αφροδίτη εκφράζει την χαρά της Ζωής, ό,τι μας δίνει ευχαρίστηση, τα φλερτ, τις σχέσεις κ τους έρωτες,  όλα τα ωραία πράγματα, τις ανέσεις, την καλοπέραση και συνεκδοχικά, τα χρήματα (ως απαραίτητα για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά). Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, δεδομένης της κατάστασης της Αφροδίτης, ας ετοιμαστούμε να τα ξεχάσουμε όλα αυτά για το χρονικό διάστημα που ακολουθεί: θα αναγκαστούμε να αποχωριστούμε πλάσματα κ συνήθειες που αγαπάμε κ που μας κάνουν να χαιρόμαστε, η οικονομική δυνατότητα θα είναι περιορισμένη, ενώ η γενική διάθεση μόνον ως ευχάριστη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ως αντιστάθμισμα, θα σημειωθεί μεγάλη άνοδος σε προσωρινές σχέσεις που θα χαρακτηρίζονται από έντονο πάθος, βαθύ έως ακραίο συναίσθημα, εμμονές κ μια πιο βαριά,  «σκοτεινή»  κ διεισδυτική ενέργεια.

Ας δούμε τώρα τον κυβερνήτη της Έκλειψης, τον Άρη: ο Άρης βρίσκεται στους Διδύμους, σε κυβέρνηση Ερμή και σε τριπλότητα κ όριο Κρόνου και είναι απελπιστικά αργός έχοντας μία ταχύτητα μόλις 4 λεπτών την ημέρα. Καθόλου παράδοξο, καθώς σταματάει για να κάνει στην στάση της αναδρομής του (ήδη βρίσκεται στην μοίρα αυτή εδώ κ 4 ημέρες) , σε 6 μόλις μέρες. Η δράση μας έχει ατονήσει, προσπαθούμε να κινηθούμε κ να κινήσουμε τις υποθέσεις μας, αλλά δεν κινείται τίποτα, είναι τα πάντα σχεδόν σταματημένα, σαν να βλέπουμε μία ταινία να εξελίσσεται σε εξαιρετικά αργή κίνηση, με το κάθε καρέ να διαρκεί πάρα πολύ χρόνο. Όμως οι Δίδυμοι, που φιλοξενούν τον Άρη, είναι ένα εξαιρετικά γρήγορα ζώδιο με αποτέλεσμα ο Άρης να προσπαθεί να τρέξει», αλλά  φυσικά δεν γίνεται: αυτό ακριβώς είναι που μας προκαλεί αβεβαιότητα,  εκνευρισμό,  απογοήτευση, αίσθηση ήττας κ ματαίωσης. Και  εκεί ακριβώς είναι πιθανό να γίνει το λάθος ή ακόμα κ το ατύχημα, λόγω της βιασύνης μας κ της θέλησής μας να γίνουν τα πράγματα  άμεσα. Ας θυμόμαστε λοιπόν ότι τώρα δεν είναι η ώρα της δράσης, αλλά η ώρα να κοιτάξουμε πίσω ώστε να δούμε τι είναι αυτό που αξίζει, να σκεφτούμε προσεκτικά τα βήματα μας ώστε αργότερα να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο Άρης έρχεται από ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, που είναι ακόμα σε ισχύ, αν κ αποκλίνει. Το τετράγωνο αυτό θα επαναληφθεί άλλες 2 φορές: μία στις 19 Νοεμβρίου, όπου θα είναι κ οι δύο ανάδρομοι κ μία στις 15 Μαρτίου (2023) που θα είναι κ οι δύο ορθόδρομοι: Η όψη αυτή που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 19/11, απλά με λίγο χαμηλότερη ένταση) προκαλεί, κατ’ αρχήν, σωματική εξασθένιση, αίσθημα κόπωσης κ αδύναμη θέληση. Επίσης θα έχουμε αύξηση λοιμώξεων του αναπνευστικού αλλά κ μία γενικότερη «θολή εικόνα» στην εκτίμηση της πραγματικότητας, με την φαντασία να καλπάζει αλλά συνήθως προς λανθασμένη κατεύθυνση. Αυτό που είναι πραγματικά αξιοπερίεργο είναι η επίδραση του δίπολου Άρη/Ποσειδώνα στις εκλείψεις αυτές: ο Άρης ήταν κυβερνήτης κ της τελευταίας σεληνιακής έκλειψης (16/5/22) κ τότε βρισκόταν σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, ενώ τώρα, ως κυβερνήτης της ηλιακής έκλειψης, είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα: αυτό μας δείχνει σαφέστατα την επίδραση του Ποσειδώνα επί των εκλείψεων, ακόμα κ αν δεν αλληλοεπιδρά  με τα Φώτα (όπως τώρα), ασκεί επίδραση επί του κυβερνήτη τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας κ να γνωρίζουμε ότι δεν μας έχει αποκαλυφθεί ακόμα το πλήρες εύρος των επερχόμενων αλλαγών.

Τέλος, ως προς τον Άρη, υπάρχει άλλη μία σπάνια συνθήκη που πρέπει να αναφερθεί κ δεν εννοώ  το γεγονός ότι είναι εκτός ορίων (δλδ κινείται πάνω από την 23ο. 26΄), δεδομένου ότι είναι τέτοια η γεωμετρία του συστήματος που σε αυτήν τη ζώνη του ζωδιακού, οι προσωπικοί πλανήτες συχνά είναι εκτός ορίων. Το ότι σε όλο το διάστημα της αναδρομής του είναι εκτός ορίων, αυτό ναι, είναι πιο προβληματικό γιατί  ένας πλανήτης εκτός ορίων «αντιστέκεται» στον έλεγχο του Ηλίου κ δρα πιο ανεξέλεγκτα. Το θέμα εδώ όμως είναι ότι ο Άρης ελέγχει ολοκληρωτικά την έκλειψη (μέσω των διακυβερνήσεων επί αυτής) ευρισκόμενος σε σύνοδο με τον δικό του Βόρειο Δεσμό που βρίσκεται στις 19ο.46΄Διδύμων, πράγμα που τον καθιστά παντοδύναμο κ του επιτρέπει να επιβάλλει την δική του ατζέντα, με πιο μακροχρόνιες επιδράσεις επάνω στο σύνολο.

Η έκλειψη, όπως προείπαμε, είναι Νοτίου Δεσμού, δλδ σχετίζεται με θέματα, συνήθειες, ανθρώπους κ προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν μας κ αυτά ακριβώς είναι που θα κληθούμε να αφήσουμε πίσω. Το ότι γίνεται στον άξονα Ταύρου/ Σκορπιού από μόνο του μας θέτει το θέμα του χρηματοοικονομικού (γιατί  είναι ο κατεξοχήν άξονας), το θέμα της τροφής κ της ευχαρίστησης, το θέμα των κρίσεων κ της αναγκαίας κάθαρσης που επιφέρει το τέλος.

Ο χάρτης της έκλειψης για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο Αιγόκερω, ένα επίσης σκληρό ζώδιο που μιλάει για στέρηση κ απαισιοδοξία, με τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, να ετοιμάζεται να ανατείλει, ενισχύοντας το μοτίβο των κρίσεων για να επιτευχθεί η απαραίτητη κάθαρση. Ο Κρόνος στον 1ο οίκο (που εκφράζει την ίδια την χώρα κ τους ανθρώπους της, την υγεία κ την ευζωία τους) μας μιλάει για αυστηρότητα, όρια κ μέτρο, αλλά ταυτόχρονα είναι κ δείκτης των μεγαλύτερων σε ηλικία (που καθορίζουν κ τις τύχες των νεότερων), αλλά κ όλων εκείνων  που βρίσκονται σε ανέχεια, σε κατάσταση φτωχοποίησης. Αυτό λοιπόν έρχεται πλέον εμπρός μας κ καλούμαστε να το κοιτάξουμε στα μάτια κ να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη του.

Η ίδια η έκλειψη βρίσκεται στον 9ο οίκο που σχετίζεται με την Ανώτατη εκπαίδευση κ την Ακαδημαϊκή κοινότητα, τον κλήρο, το Δικαστικό σώμα, τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, το διεθνές εμπόριο κ μεταφορές. Σε αυτούς λοιπόν τους τομείς στην Ελλάδα θα δούμε τις εξελίξεις (νομίζω ότι έχουμε ήδη αρχίσει κ τις βλέπουμε).
Ο κυβερνήτης της έκλειψης Άρης βρίσκεται πρακτικά στον 6ο οίκο ο οποίος στην παραδοσιακή αστρολογία θεωρείται «οίκος δουλείας». Έτσι σχετίζεται με αρρώστια, , λιμό, με ό,τι έχει αρνητικό αντίκτυπο στην γεωργία κ την κτηνοτροφία. Σχετίζεται με τους εργαζόμενους ανθρώπους, το εργατικό δυναμικό της χώρας κ γενικά, με την βάση της πυραμίδας. Επίσης, ως οίκος δουλείας, σχετίζεται με το trafficking, την σωματεμπορία κ την σύγχρονη δουλεία. Εκεί βρίσκεται ο Άρης, κυβερνήτης της έκλειψης κ πάνω σε όλα αυτά τα θέματα θα δράσει (νομίζω το βλέπουμε ήδη) .

Ενδιαφέρον παρουσιάζει κ ο Ουρανός, ο οποίος πρακτικά έρχεται επάνω σε γωνιακή ακμή, μέσα στον 4ο οίκο (πατρίδα, γη, ακίνητη περιουσία, αντιπολίτευση) , σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό κ από εκεί επαναφέρει το τετράγωνο του με τον Κρόνο κ την σύγκρουση των παλαιών δομών με τις απόπειρες αποτίναξης των δεσμών.

Τέλος, στον 2ο οίκο που είναι τα οικονομικά της χώρας, βλέπουμε τον Ποσειδώνα με τον Δία ανάδρομο στην 0ο Κριού, να ετοιμάζεται να ξαναμπεί στο δικό του ζώδιο των Ιχθύων κ να ενεργοποιήσει κ πάλι την σύνοδό του με τον Ποσειδώνα: Ούτε στην τσέπη του κράτους θα μπουν χρήματα, αλλά ούτε κ στη δική μας!

Ας δούμε τώρα κ ποιους επηρεάζει περισσότερο, αν κ όπως καταλάβατε από αυτά που ήδη γράφτηκαν, μας επηρεάζει όλους!
Κατ’ αρχήν, όσους έχουν ωροσκόπο σε σταθερό ζώδιο , γιατί  η έκλειψη γίνεται σε γωνιακό οίκο του χάρτη τους κ εκεί θα δοθεί  το βάρος (Ταύρος στις σχέσεις του,  Λέων στο σπίτι κ την οικογένεια του, Σκορπιός στον εαυτό του κ στην υγεία του, Υδροχόος στην καριέρα του).

Πολύ πιο ισχυρή θα την αισθανθούν όσοι έχουν Ωροσκόπο, Ήλιο, ή Σελήνη από την 0ο μέχρι την 5ο σταθερών: εκείνοι σίγουρα θα έχουν γεγονός (της φύσης που γράφτηκε λίγο πιο πάνω). Επίσης, θα την αισθανθούν πιο έντονα όσοι έχουν ωροσκόπο, Ήλιο ή Σελήνη στις 16ο , 17ο, 18ο μεταβλητών, δλδ Διδύμων (οι γεννημένοι 7-9 Ιουνίου), Παρθένου (οι γεννημένοι 9-11 Σεπτεμβρίου), Τοξότη (οι γεννημένοι 8-10 Δεκεμβρίου), Ιχθύων (οι γεννημένοι 7-9 Μαρτίου).

Όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) από 0ο μέχρι 5ο σταθερών , θα περιμένουν γεγονός της φύσης του πλανήτη που δέχεται την έκλειψη.

Οι υπόλοιποι δείτε σε ποιόν οίκο του Χάρτη σας βρίσκεται η 2ο Σκορπιού κ εκείνο τον τομέα του ωροσκοπίου σας θα κινητοποιήσει η έκλειψη.

Αρέσει σε %d bloggers: