ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου 2023: Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα – ή μήπως όχι?

Από την Βίρνα Κουτράκου

Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου 2023: Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα – ή μήπως όχι?  Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, στις 9.05 το πρωί, στην 01ο.22΄ μοίρα των Ιχθύων.

Οι Ιχθύες είναι το δωδέκατο και τελευταίο ζώδιο. Ολοκληρώνουν τον ζωδιακό κύκλο, αλλά και το επίπεδο συνειδητότητας στο οποίο βρισκόμαστε. Οι Βαβυλώνιοι το είδαν ως δύο ψάρια ενωμένα με ένα κορδόνι. Στην Ελληνορωμαϊκή παράδοση απεικόνιζαν την Αφροδίτη και τον γιό της τον Έρωτα, που κατά την μάχη με τους Τιτάνες και για να ξεφύγουν από τον τρομερό Τυφώνα, μεταμορφώθηκαν σε ψάρια κ έπεσαν στα ορμητικά νερά του Ευφράτη. Για για να μην χαθούν, δέθηκαν μεταξύ τους με ένα κορδόνι. Εναλλακτικά, ο μύθος λέει ότι 2 ψάρια τους βοήθησαν να διαφύγουν από τον κίνδυνο, και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, οι Θεοί τα τοποθέτησαν στο ουράνιο στερέωμα. Στην σύγχρονη αστροψυχολογία, ο μύθος των Ιχθύων λέει ότι πρόκειται για 2 ψάρια, ένα ζωντανό και ένα νεκρό, που εξακολουθούν να κολυμπούν μαζί, ανταλλάσσοντας πληροφορίες μέσω του λώρου που τα κρατάει ενωμένα. 

Οι Ιχθύες χαρακτηρίζονται από συναισθηματική πλημμυρίδα και σχετίζονται με την συμπόνοια, την ευαισθησία και την φιλανθρωπία, με την θυματοποίηση και την σωτηρία, με την ισχυρή φαντασία, την διαίσθηση, την ενόραση και τον μυστικισμό, με την απομόνωση, την απόσυρση και τη διάλυση του «Εγώ» και όλων των στρωμάτων που το περιβάλλουν, με την διάχυση και την ενσωμάτωση στον Κοσμικό Ωκεανό ώστε να επιστρέψουν εκεί από όπου προέρχονται και από όπου πηγάζουν και τους καθοδηγούν τα όνειρά τους!

Κάποιες αρνητικές ιδιότητες που τους χαρακτηρίζουν, όπως αφηρημάδα, αναξιοπιστία, αδιαφορία, σύγχυση, έξεις, παθητικότητα, αδράνεια, παραίτηση οφείλονται ακριβώς στο ότι δεν ζουν στο δικό μας χωροχρονικό συνεχές, ή μόνον στο δικό μας, αλλά ζουν ταυτόχρονα και κάπου αλλού, σε ένα Σύμπαν το οποίο εμείς οι υπόλοιποι αδυνατούμε να αντιληφθούμε και να προσεγγίσουμε, οπότε, βρίσκονται διχασμένοι ανάμεσα στους δύο Κόσμους.

Το ζώδιο των Ιχθύων ανήκει στην υδάτινη τριπλότητα, και παραδοσιακά αποτελεί την νυχτερινή κατοικία του Δία, ενώ στην σύγχρονη αστρολογία η διακυβέρνηση του έχει αποδοθεί στον Ποσειδώνα, το αρχέτυπου του οποίου εμφανίζει μεγάλη συνάφεια προς τις ιδιότητες του ζωδίου. Ακόμα, είναι το ζώδιο στο οποίο η Αφροδίτη βρίσκει την έξαρσή της, η οποία κυβερνάει την τριπλότητα του Νερού (μαζί με τον Άρη κα την Σελήνη, όπως μας διδάσκει ο Δωρόθεος), αλλά και το ζώδιο στο οποίο η Αφροδίτη έχει το μεγαλύτερα όριο από όλον τον ζωδιακό!
Καταλαβαίνουμε λοιπόν, για αρχή, ότι με τόσες εξουσίες που έχει πρωτίστως η Αφροδίτη και δευτερευόντως ο Δίας, το ζώδιο εμφανίζει μία παθητικότητα και μία ροπή στο να παίρνει τον πιο εύκολο και «ανέξοδο» δρόμο για να κάνει κάτι.


Αυτές όλες οι ιδιότητες που περιγράψαμε, διαποτίζουν και χαρακτηρίζουν αυτήν τη Νέα Σελήνη δεδομένου ότι γίνεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Ας την δούμε όμως αναλυτικότερα:

Η Νέα Σελήνη γίνεται στην 01ο.22΄Ιχθύων, σε κυβέρνηση Δία (και στην σύγχρονη αστρολογία Ποσειδώνα), στην έξαρση, την τριπλότητα και το όριο της Αφροδίτης, σε πρόσωπο Κρόνου και μονομοιρία Άρη. Εδώ παρατηρούμε ότι η Αφροδίτη υπερτερεί σε διακυβερνήσεις του Δία (και φυσικά και του Ποσειδώνα), οπότε θα υπάρξει συνδυασμός των Ιχθυακών ιδιοτήτων με την Αφροδίσια ενέργεια. 

Ο Δίας, κυβερνήτης αυτής της Σεληνιακής φάσης, βρίσκεται στον Κριό, σε σχέση άβλεπτη (δηλαδή σε ζώδιο που δεν σχηματίζει πτολεμαϊκή όψη προς τους Ιχθύς) προς την Νέα Σελήνη, άρα δεν μπορεί να την κατευθύνει αποτελεσματικά.
Η Αφροδίτη είναι μεν στους Ιχθύς, αλλά στην 29ο.57΄, στην τελευταία δηλαδή μοίρα κ στα τελευταία της λεπτά, και λίγη ώρα αργότερα θα εισέλθει και εκείνη στον Κριό. Επιπλέον, είναι πάνω στον απλανή Scheat, ένα άστρο του αστερισμού του Πήγασου, που θεωρείται αρκετά δύσκολο, καθώς θεωρείται ότι προσδίδει διαίσθηση, ενθουσιασμό, φιλοδοξία, ματαιοδοξία, έλλειψη μέτρου και εξαιρετικά κακή κρίση.

Παρατηρώντας την κίνηση της Σελήνης, η οποία στην φάση αυτή είναι εξαιρετικά γρήγορη, δεδομένου ότι κινείται με ταχύτητα 15ο την μέρα, βλέπουμε ότι έρχεται από σύνοδο με τον Κρόνο, την οποία έκανε πριν αλλάξει ζώδιο, κ την ενέργεια του Κρόνου μεταφέρει στον Ήλιο. Ο Κρόνος βρίσκεται σε απόσταση 3ο από αυτήν τη Νέα Σελήνη και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ασύμβατη σύνοδο και με τα δύο Φώτα, οπότε και η δική του ενέργεια θα χαρακτηρίσει αυτήν την Νέα Σελήνη. 

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κρόνος που επηρεάζει άμεσα την Νέα Σελήνη είναι μία δύσκολη ενέργεια, απορριπτική, συσταλτική, ψυχρή, περιοριστική, κατασταλτική, σαν έναν αυστηρό πατέρα που θέτει συγκεκριμένους όρους που δεν είναι καθόλου αρεστοί. Και αυτός είναι και ο ρόλος του εδώ. 

Παρατηρούμε ότι η Νέα Σελήνη δεν κάνει κάποια άλλη πτολεμαϊκή όψη, ούτε και η Σελήνη όμως κινούμενη εντός των 13ο που της αποδίδουμε, βρίσκει κάποιον πλανήτη, είτε με σύνοδο, είτε με άλλη όψη.

Αν εξετάσουμε και τις μη Πτολεμαϊκές όψεις, θα δούμε ότι η Νέα Σελήνη κάνει ένα ημιτετράγωνο με την Αφροδίτη και άλλο ένα με τον Πλούτωνα, πράγμα που μας μιλάει για κάποιες περιορισμένες ευκαιρίες που θα έχουμε για κοινωνικές γνωριμίες και οικονομικά ανοίγματα, τα οποία όμως χρειάζονται εξαιρετική  προσοχή, καθώς η Αφροδίτη σχεδόν αμέσως περνάει τον Κριό, ζώδιο αδυναμίας της, που δεν ευνοεί την επιτυχία αυτών των εγχειρημάτων.  

Τέλος, η Νέα Σελήνη κάνει και ένα ημιτετράγωνο με τον Χείρωνα που βρίσκεται στον Κριό: ο πλεονασμός συναισθήματος και η έλλειψη ορθοκρισίας θα ανασύρουν δυσάρεστες καταστάσεις («τραύματα») από το παρελθόν, θα οποία κληθούμε να διαχειριστούμε (ανεπιτυχώς) και τελικά, προσπαθώντας να αρθούμε πάνω από αυτά, απλά θα επιλέξουμε να τα αγνοήσουμε, μέχρι να τα ξανασυναντήσουμε μπροστά μας!

Οι πρώτες όψεις που θα κάνει η Σελήνη μετά τις πρώτες 13ο κίνησης  που κανονικά εξετάζουμε, θα είναι ένα εξάγωνο με τον Ουρανό (τα θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τρόπο πρωτότυπο, αλλά και αποστασιοποιημένο, χωρίς συναίσθημα) και αμέσως ένα τετράγωνο με τον Άρη (θα σημειοδοτήσει ένταση και θα μας θυμίσει πως ό,τι δεν λύνεται, κόβεται!).

Για την χώρα μας, ο χάρτης της Νέας Σελήνης έχει ωροσκόπο στις 16ο Κριού. Αυτό σημαίνει κατ’ αρχήν ότι θα βιώσουμε εξαιρετικά παρορμητικά τις ενέργειές της, που θα μας κατακλύσουν απότομα.
Επίσης, σημαίνει ότι η Νέα Σελήνη μαζί και η Αφροδίτη και ο Δίας (και ο Χείρωνας)  βρίσκονται στον 12ο οίκο μας, που στην εγκόσμια αστρολογία σχετίζεται με νοσοκομεία, ιδρύματα, φυλακές, περιορισμό και εγκλεισμό, μυστικά,  κρυμμένη ατζέντα, παρασκηνιακές συμφωνίες, κρυφούς εχθρούς και κατασκόπους.

Όλος αυτός ο γεμάτος 12ος Οίκος δείχνει ότι γίνονται πράγματα πίσω από την πλάτη μας, τα οποία, μόλις περάσουν κάποιοι πλανήτες στον 1ο οίκο, θα έρθουν στο φως και θα επιφέρουν κάποιους νέους περιορισμούς που θα έχουν ένα «άρωμα» παρελθόντος. 

Το επόμενο πράγμα που παρατηρούμε στον χάρτη της νέας Σελήνης είναι ότι όλοι οι πλανήτες είναι ορθόδρομοι και όλοι βρίσκονται στο ανατολικό ημισφαίριο, με την μεγάλη πλειοψηφία αυτών να βρίσκονται νοτιοανατολικά: επειδή τα πράγματα θα τρέξουν γρήγορα, είναι τώρα η ευκαιρία μας να κινητοποιηθούμε για να προλάβουμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε. Στην δημόσια σκηνή αναμένεται «σκληρό ροκ» με πολλές αντιπαραθέσεις που θα γίνουν με άναρθρες κραυγές κ την λογική «ποιος θα προλάβει» να πει κάτι πρώτος. 

Αν θελήσουμε να συνοψίσουμε αυτήν την Νέα Σελήνη, θα λέγαμε ότι θα θέσει  θέματα ελπίδας για το μέλλον, συμπόνοιας προς τους άλλους, συναισθηματικά και ερωτικά για όλους, οικονομικά που όμως θα είναι μπερδεμένα και επισφαλή, αλλά και θέματα νέων κανόνων και περιορισμών, που κάποιοι θα επιχειρήσουν να μας αποκρύψουν, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τον δωδεκατημοριακό Κρόνο (δεν βάζω τον δωδεκατημοριακό χάρτη εδώ για λόγους έκτασης του άρθρου), ο οποίος έρχεται στις 8ο Αιγόκερω, πάνω στο μεσουράνημα του χάρτη (9ο Αιγόκερω) για την χώρα μας. 

Η Νέα Σελήνη αυτή θα επηρεάσει κυρίως τον μεταβλητό σταυρό (Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύς), θα βοηθήσει περισσότερο τα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς), και η επιρροή της θα είναι σημαντική σε όσους έχουν Ωροσκόπο, Φώτα ή προσωπικούς πλανήτες στις 5ο πρώτες μοίρες των ζωδίων. 

Για να δείτε πού προβάλλεται η Νέα Σελήνη στον χάρτη σας κ πού σας επηρεάζει, πηγαίνετε εδώ για να βγάλετε τον χάρτη σας: https://christosarchos.gr/astrologikos-chartis/

Ας δούμε τώρα πώς θα επηρεάσει αυτή η Νέα Σελήνη τα 12 ζώδια:

Κριός:

Ειδικά οι των πρώτων ημερών, θα δείτε την διαίσθηση σας να αφυπνίζεται ξαφνικά και να σας συμβουλεύει, ακούστε την! Γίνονται κινήσεις πίσω από την πλάτη σας, κινήσεις που θα τις μάθετε, όταν πι η Αφροδίτη έχει μπει και έχει εδραιωθεί για τα καλά στο ζώδιο σας, και δεν θα ευχαριστηθείτε καθόλου. Σας προσφέρονται ευκαιρίες για νέες ερωτικές γνωριμίες που θα εξελιχθούν καλά, αρκεί να μην βιαστείτε! Προσοχή σε οικονομικές επενδύσεις που σας συστήνονται ως εξαιρετικά επικερδείς, Θυμηθείτε πως ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός!

Ταύρος:

Εκτός από το σπίτι σας, που είναι πάντα το κάστρο σας, υπάρχουν και οι φίλοι σας! Υπάρχουν και οι κοινωνικές σχέσεις. Υπάρχουν και ομάδες μέσα στις οποίες μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε και να προσφέρετε εθελοντικά! Βγείτε από το σπίτι σας, κυκλοφορείστε και δείτε κόσμο! Υπάρχει ενδεχόμενο κάποιων ερωτικών γνωριμιών, ή και πραγματοποίησης κάποιων ερωτικών επιθυμιών, οι οποίες όμως στην παρούσα φάση θα κρατηθούν κρυφές. 

Δίδυμοι:

Καριέρα, σταδιοδρομία, επάγγελμα: αυτή είναι η επιταγή της Νέας Σελήνης προς εσάς. Έχετε δουλέψει, έχετε ετοιμάσει το έδαφος για να κάνετε την κίνησή σας και να έρθει η επιτυχία στην καριέρα σας και η άνοδος στον επαγγελματικό σας χώρο. Οι φίλοι σας, την συντροφιά των οποίων αποζητάτε και στους οποίους επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας, μπορούν να σας βοηθήσουν ουσιαστικά και στα επαγγελματικά σας βήματα.

Καρκίνος: 

Η ιδέα ενός μακρινού ταξιδιού σας είναι όλο και πιο ελκυστική, και αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά, τώρα είναι μία καλή εποχή για να το οργανώσετε. Αν σπουδάζετε στο εξωτερικό, ή αν παρακολουθείτε επιμορφωτικά προγράμματα, θα σας προσφερθούν νέες ευκαιρίες για να εξελίξετε τις γνώσεις σας. Επαγγελματικά είναι μία καλή περίοδος για εσάς, καθώς η άνοδος σας συνεχίζεται και μάλιστα δέχεστε απρόσμενη βοήθεια. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις και τα καταστρέψετε όλα.

Λέων:

Είστε επικεντρωμένοι στα οικονομικά σας και συγκεκριμένα στο πώς γίνεται να τα βελτιώσετε μέσω συνεργασιών και συνεταιρισμών, αλλά και επενδύοντας τα. Θεωρώ ότι αυτή η περίοδος είναι ευνοϊκή, καθώς θα σας προσφέρει και κάποιες (βραχυπρόθεσμες) επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά και ανακούφιση στα οικονομικά του συντρόφου σας. Επίσης, είναι καλή εποχή για να διευθετήσετε οφειλές προς τράπεζες και εφορία. Υπάρχουν σκέψεις που μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν για παρακολούθηση κάποιου ανώτερου μορφωτικού προγράμματος, ή και ενός ταξιδιού στο εξωτερικό. Κάντε το!

Παρθένος:

Επειδή έχετε ταλαιπωρηθεί πολύ, η Νέα Σελήνη θα είναι πολύ αναζωογονητική για εσάς, καθώς σας προσφέρει ευκαιρίες για αναθέρμανση των σχέσεων με το σημαντικό πρόσωπο της ζωής σας. Η διάθεση στην σχέση σας θα είναι ονειρική και χαλαρή, πράγμα που θα οδηγήσει και εσάς να χαλαρώσετε. Όσοι δραστηριοποιείστε σε συνεταιρισμούς, επίσης θα δείτε βελτίωση στις δουλειές σας.  Για όσους δεν είστε σε σχέση, θα δοθούν πολλές ευκαιρίες για ερωτικές συναντήσεις, αλλά θα σας έρθουν και χρήματα από πηγές που δεν περιμένετε, Γενικά οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι μία καλή εποχή για να ανακουφιστούν τα επαγγελματικά σας. 

Ζυγός: 

Εργασία και χαρά! Θα μπορέσετε να βελτιώσετε πολύ το κλίμα στον εργασιακό σας χώρο, αλλά και την ποιότητα της δουλειάς σας, να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες και να εξομαλύνετε τις σχέσεις σας με συναδέλφους. Η καθημερινότητα σας προβλέπεται ήρεμη. Κατάλληλη εποχή για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Οι δεσμευμένοι θα περάσετε ποιοτικό χρόνο με το έτερο ήμισυ  σας, αρκεί να μην σας πιάνει η ανυπομονησία και η βιασύνη σας, ενώ οι αδέσμευτοι θα έχετε αρκετές γνωριμίες.

Σκορπιός:

Τα παιδιά σας, το μεγαλύτερο δημιούργημα σας, είναι το κέντρο του κόσμου σας! Παίζετε μαζί τους, τους μιλάτε και τους αφιερώνετε χρόνο, λύνοντας τις όποιες παρεξηγήσεις κ γλυκαίνοντας το όποια παράπονα είχαν δημιουργηθεί. Όσοι δεν έχετε παιδιά, αλλά ούτε και σύντροφο, ορίστε η ευκαιρία σας να αποκτήσετε! Κυκλοφορείτε, διασκεδάζετε και ερωτεύεστε! Αισθάνεστε ιδιαίτερα δημιουργικοί και παραγωγικοί, ενώ ξαφνικά σας βγαίνει και μία καλλιτεχνική τάση! Στον εργασιακό σας χώρο τα πράγματα βελτιώνονται  κ μπορείτε να επιλύσετε θέματα που είχαν δημιουργηθεί.

Τοξότης:

Αρχικά, αισθάνεσθε την ανάγκη να μείνετε για λίγο στο σπίτι σας, να βάλετε τον εαυτό σας σε τάξη και να δείτε την οικογένεια σας. Μια και μένετε στο σπίτι σας, κοιτάζετε τι εργασίες χρειάζεται, και μήπως είναι ώρα για ανακαίνιση, ή για μετακόμιση. Αφού γεμίσετε τις μπαταρίες σας, αισθάνεστε την ανάγκη να βγείτε έξω και να διασκεδάσετε. Όσοι είστε σε σχέση, μπορείτε να την ανανεώσετε, ενώ όσοι δεν είστε, όλο και κάτι θα βρείτε για να περάσετε ευχάριστα. Αν είστε επιχειρηματίας, η εποχή ευνοεί τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών σας.

Αιγόκερως: 

Έχετε πολλές σκέψεις και καινούργιες ιδέες και θέλετε να τις επικοινωνήσετε και να τις συζητήσετε για να δείτε πώς θα προχωρήσετε στην εφαρμογή τους. Τα αδέρφια σας και ο στενός σας κύκλος βρίσκονται στη σκέψη σας. Το πατρικό σας σπίτι θα επωφεληθεί από την παρουσία σας, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να λύσετε θέματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν, αρκεί να κάνετε όλοι από ένα βήμα πίσω και να μην λειτουργήσει κανείς πεισματικά και εγωιστικά. 

Υδροχόος:

Οικονομικά έχετε περάσει δύσκολα και με μεγάλη αστάθεια και απογοήτευση. Η περίοδος αυτή σας ευνοεί να κάνετε κάποιες κινήσεις για να έρθουν στα χέρια σας χρήματα. Επειδή το χρονικό παράθυρο δεν είναι μεγάλο, ό,τι είναι να κάνετε, κάντε το γρήγορα. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορείτε να λειτουργήσετε ακόμα και κερδοσκοπικά, θα έχετε όφελος. Ευνοούνται κοντινές αποδράσεις για να αλλάξετε παραστάσεις και συναντήσεις με συγγενείς.

Ιχθύες: 

Εσείς είστε οι πιο κερδισμένοι! Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας παρέχει ευκαιρίες να βάλετε τη ζωή σας σε νέες βάσεις, να πάρετε νέες πρωτοβουλίες, να διαχειριστείτε νέες προοπτικές, να οργανώσετε νέες δραστηριότητες. Βεβαίως, όταν μιλάμε για οργάνωση στο ζώδιο των Ιχθύων, αναφερόμαστε στο «δημιουργικό Χάος», το οποίο όμως για εσάς δουλεύει! Δώστε έμφαση στα οικονομικά σας. Αν δεν κάνετε βιαστικές κινήσεις, θα έχετε σημαντική άνοδο.

Αρέσει σε %d bloggers: